Skip to main content

Kolme kirjaa viestinnästä

Olemme kirjoittaneet viestinnästä kolme kirjaa. Kun viestintä toimii, homma sujuu, jokainen tietää tehtävänsä ja pääsee sinne, minne halutaan.

Palaute kuuluu kaikille

Mihin palautetta tarvitaan? Millainen palaute on tehokkainta? Millainen palaute johtaa harhaan?

Kirja kertoo, miksi kannustava palaute on vielä tärkeämpää kuin korjaava ja miksi palautekäytännöistä kannattaa sopia. Kirja antaa tarkat ohjeet palautteen käsittelyyn, hakemiseen, antamiseen sekä palautteesta sopimiseen niin, että palautteesta saadaan tiimin ja koko työyhteisön kehittymisen työväline. Kirjan anti konkretisoituu 20 mininovellissa, jotka kertovat erään tiimin tarinan.

Johtamisen ja viestinnän kokeneet valmentajat Risto Ahonen ja Sirke Lohtaja-Ahonen murtavat hampurilaispalautteen ja muut palautteeseen liittyvät myytit. He tekevät palautteesta rautalankaa ja kertovat, miksi palaute on jokaisen työntekijän työkalu, ei pelkästään lähijohtajien.

Kirja on tarkoitettu kaikille työntekijöille ja lähijohtajille, jotka haluavat kehittyä ja auttaa muita kehittymään. Henkilöstöhallinnon ja viestinnän edustajat saavat kirjasta ideoita siihen, miten vapaasti virtaavaa palautetta käytetään johtamisen tukena ja vuoropuhelun virittäjänä ja miten koko palautekulttuurin voi uudistaa.

Tutustu kirjaan

Suomalainen purjehdussanasto

Suomalainen purjehdussanasto on aloittelevan purjehtijan ja konkarin aarreaitta. Kirja sisältää lähes 2 000 purjehdussanaa sekä selvittää perinpohjaisesti 127 tärkeintä sanaa ja kertoo niiden ruotsin- ja englanninkieliset vastineet.

Purjehtija näkee sanastosta nopeasti, mitkä sanat ovat vakiintuneita ja mitkä harvinaisia. Sanojen tunteminen helpottaa purjehdusharrastuksen aloittamista ja itse purjehtimista sekä purjehduksesta keskustelemista. Yhteiset sanat edistävät myös turvallista vesillä liikkumista.

Kirjan erikoisuutena ovat sen tarinat, jotka kertovat esimerkiksi, miksi maakravun kannattaa ryhtyä gastiksi, mistä genua sai nimensä ja mitä paapöölingit tekivät vanhoissa purjelaivoissa. Nykyhetken purjehdussuomi yhdistyy tarinoissa 1800-luvun merimiessuomeen, mikä tekee kirjasta kiehtovaa luettavaa kannesta kanteen.

Suomalainen purjehdussanasto sopii yhtä hyvin purjehdussanoja opettelevalle kuin sanat jo taitavalle sekä jokaiselle merenkulun sanastosta ja sen kehittymisestä kiinnostuneelle. Jokainen veneilijä ja vesillä liikkuja löytää kirjasta uutta, kiinnostavaa ja hyödyllistä tietoa.

Sanaston tarkistamiseen ovat osallistuneet purjehduksen asiantuntijat olympiamitalisteista ja maailmanmestareista matkapurjehtijoihin rannikoilta ja sisävesiltä.

Suomen Purjehdus ja Veneily suosittelee kirjaa.

Tutustu kirjaan

Tehoa työelämän viestintään

Onnistut viestinnässä, kun osaat kaksi asiaa: asettua kuulijan ja lukijan asemaan sekä valita oikean tavan asiasi perille saamiseen. Se, mikä tapa on oikea, riippuu tilanteesta ja omasta tavoitteestasi. Onneksi viestintä on taito, jota on helppo kehittää. Tämä kirja on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat viestintää työssään tai opinnoissaan. Se soveltuu hyvin asiantuntijoiden tarpeisiin ja valmentaa ammattikorkeakoulujen opiskelijoita työelämään.

Kirja nivoo yhteen suullisen ja kirjallisen viestinnän. Se opastaa, miten suunnittelet puheen ja tekstin kohderyhmäsi mukaiseksi. Kirjan opeilla pidät sujuvan presentaation ja onnistuneen tiedotustilaisuuden sekä menestyt neuvottelussa. Saat selviä ohjeita ja kullanarvoisia vinkkejä lukuisiin työelämän viestintätilanteisiin. Vinkkilaatikot, marginaaliotsikot ja muistilistat ilahduttavat silmäilijää. Kirjan toiseen, uudistettuun painokseen on lisätty tiedonhaun helpottamiseksi kattava hakemisto.

Tutustu kirjaan