Skip to main content

Suomalainen purjehdussanasto

Sivuja: 285
Tekijä: Sirke Lohtaja-Ahonen
ISBN: 978-952-68064-0-2
2. painos v. 2013

Arvioita

Sirke Lohtaja-Ahosen tapa käsitellä aihepiiriä on erinomainen. Purjehdussanastoummikoille kirja tarjoaa selkeät ja syvälle sanaan uppoavat selitykset ja loistavan lankongin purjehduskielen maailmaan. Kokeneelle purjehtijalle kirja on mitä mainioin ajanviete silloin kun sää estää seilaamisen tai kun hän on punttina pitkällä legillä.
Pekka Lehmuskallio, Länsi-Suomi 19.7.2013

285 sivua täyttä asiaa! Tämä teos sopii yhtä hyvin sanat jo taitavalle kuin purjehdusharrastuksen aloittajalle. Tutuksi tulee lähes 2 000 purjehdussanaa. Niistä 127 tärkeintä on selitetty perinpohjaisesti ja kerrottu myös niiden ruotsin- ja englanninkieliset vastineet. Sanastosta näkee nopeasti, mitkä sanat ovat vakiintuneita ja mitkä harvinaisia.
Kiti Westerback, Venenetti 6.5.2013

Purjehdussanasto sopii mainiosti purjeveneen kirjahyllyyn. Se sopii iltalukemiseksi niille, jotka vasta aloittavat, ja kiinnostuksen vuoksi niille, jotka ovat syntyneet paukkuliivit kaulassa, tai syntymäpäivälahjaksi sille, jonka merkkipäivä alkaa merituulten puhaltaessa.
Brita Nummi, Purje 4/2013

Kirja ei olekaan ”puhdas” sanakirja tai sanasto; oikeastaan sanastoja on yksissä kansissa useampia. Lisäksi jaksossa, jossa sanat on ryhmitelty sen mukaan, mihin asiaan ne liittyvät (veneen miehistöön, köysiin, purjeisiin…) on paitsi asiaan liittyvää tietoa myös monenlaisia tarinoita.
Riitta Eronen, Kielikello 2/2013

Juttuja

Kapteenin rouva vai kapteenitar?
Veerable-blogi 26.10.2020

Kaikki paitsi purjehdussanaston laatiminen on turhaa
Aristoteleen kantapää 15.5.2013

Lähdetkö puikkomieheksi?
Yle Puheen Iltapäivä 20.8.2013

Tutustu kirjaan

Näytesivut (pdf)

Tilaa kirja

Tilaa Suomalainen purjehdussanasto itsellesi tai lahjaksi taikka veneilyseurallesi varainhankintaa varten!

Kirjan hinta on 27,50 e + postikulut. Jos veneilyseurasi kuuluu Suomen Purjehdus ja Veneily ry:hyn, saat isot erät huippuhintaan 20 kpl 220 e + postikulut.

Voit tilata kirjan ottamalla yhteyttä Risto Ahoseen sähköpostitse risto.ahonen (@) liitos.fi.

Tilaa kirja